Триградчанин ще плаща 2000 лв. глоба, отказал дрегер и кръвна проба

Водещи, Крими

Триградчанин ще плаща 2000 лева глоба, за това че отказал тест с дрегер, а след това и кръвна проба за алкохол.

Мъжът обжалва глобата, но Районният съд в Девин потвърди санкцията, наложена от полицията с наказателно постановление.

Мъжът обжалваше наказанието с мотива, че е претърпял същата вечер побой и е с разбита уста и счупена челюст и не може физически да бъде пробван на дрегер. Твърди също, че не е отказал и изследване.

М. У. бил в дискотека в Девин през нощта на 19 срешу 20 януари т.г. В дискотеката станал скандал, последвал побой и мъжът се озовал призори в Районното управление. Полицаите заявяват, че е бил във видимо пияно състояние и силно лъхал на алкохол. Казали му да се обади на негов близък да си го закара на село, но към 9.30 ч. получили сигнал, че мъжът се е качил сам да шофира в автомобила си, видели го на центъра как потегля с Фолксваген Голф-а си към КПП Забрал.
Поискали да го тестват с дрегер, но той заявил, че не се чувства добре и няма възможност да изпълни пробата с дишане на въздуха. Полицаите го закарали до Спешна помощ, но мъжът отказал да даде и кръвна проба, като заявил, че е пребит в дискотеката и не е в състояние. По фиш за спешна помощ и карта за инцидент е описано, че в болницата мъжът е бил алкохолно опиянен, буйствал, не съдействал за лечебни процедури, имал леко кървене от лявото ухо и засъхнала кръв по устата и носа, но отказал преглед.

Ченгетата му отнемат временно свидетелството за управление на МПС за 24 месеца и го наказват с 2000 лева глоба.

Мъжът има и други съставяни фишове и актове преди.

„Правилно и законосъобразно наказващият орган е наложил предвиденото наказание по чл. 174 А.3 от ЗДвП – глоба в размер на 2000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години, посочено като размер, които са точно определени от законодателя и не могат да се изменят“, заявяват в мотивите си магистратите, потвърждавайки наказанието.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Смолян.

Вашият коментар