14 отбора ще участват на световното клубно първенство по риболов на пъстърва в Девин

Водещи

На 28 и 29 септември град Девин ще бъде домакин на световното клубно първенство по риболов на пъстърва. Турнирът ще се проведе на река Въча под стената на язовир „Цанков камък“ до село Михалково, от 9:00 до 14:00 часа в рамките на двата дни. 14 отбора от Италия, Франция, Хърватия и България ще спорят за световната титла.
България ще бъде представена от националния си тим, както и от отборите на ЛРД „Девин“ и столичния клуб „Острието“. За шампионата организаторите от Българската федерация по риболовни спортове ще зарибят реката с 4000 пъстърви.
състезателите ще ловят с 10-метрови въдици, като за стръв се използват ларви на восъчен молец и торни червеи. Куките са без контри, а по регламент всяка уловена пъстърва се пуска обратно във водата. Състезанието е в четири рунда от по 45 минути на ден.
За шампионата у нас пристига президентът на световната федерация по риболовни спортове ФИПС Клаудио Матеоли от Италия. Откриването на първенството е в четвъртък, 26 септември, от 17.00 часа на площада в Девин.
Досега град Девин три пъти е бил домакин на световни първенства по риболов на пъстърва през 2002, 2005 и 2008 г.

Вашият коментар