Ето какво ще видите ако се събудите в Стоманево (един поетичен разказ в снимки и текст от кметицата на селото)

Водещи, Туризъм

Кметицата на девинското село Стоманево ( всъщност Стоманово, но записано грешно преди години от разсеян чиновник) Тюркян Ахмед Гаази е талантлив поет, който се оказва най-добрата реклама на селото си. За разлика от много други управници, Гаази не спира да снима красотите на Стоманево, искрено възхитена перманентно от родното си място. Редовно тя публикува в социалните мрежи своите стоманевски красоти!

Публикуваме една от нейните импресии и много нейни снимки като искрено се прекланяме пред подобни управници!

Село Стоманево е наистина красиво! Разказът на Гаази предлагаме на хилядите туристи, мечтаещи да усетят неподправената красота на Родопите на непопулярно за тях място.

Насладете се!

Утро
Тюркян Ахмед Гаази

Светлина се изсипа над гората, потече между клони и листа, хиляди лъчи затанцуваха, после се спуснаха към росната трева, заблестяха безброй капчици като кристали. Събудени от невероятното докосване на светлината цветята разляха своя аромат. Примамени
от уханието пчели зажужаха и потопиха крачка в ароматния нектар. Пеперуди затанцуваха ефирен танц, показвайки невероятните краски на крилете си.
Птичка кацна до дъхава ягода клъвна с човчица и запя песен с ангелски трели възхвалявайки
творенията Божии. Утро свежо и ведро настъпи над вековната гора. Колко малко и беше нужно за да дари с щастие всяка жива твар просто да приеме слънчевите лъчи и да ги пръсне. И на нас хората ни са нужни отворени сетива, през които красотата и любовта да ни споходят, за да може в душите си да изживеем невероятното утро и да посрещнем залеза величествен с мъдро спокойствие.

One thought on “Ето какво ще видите ако се събудите в Стоманево (един поетичен разказ в снимки и текст от кметицата на селото)

  • Това е човекът, който най-много, неподправено и безусловно милее за родното си място. Стомановци трябва да я носят на ръце! Дано да оценяват усилията ѝ, защото няма втора като нея, толкова отдадена на селото си.

Вашият коментар