Празникът на минералната вода в Девин днес: Пищна фиеста за малки и големи, за духа и тялото (репортаж в снимки)

Аплодисменти, Водещи

Празнична фиеста със събития за малки и големи владя днес Девин.

Първата проява от сутринта днес бяха срещите от детския футболен турнир на градския стадион, с участието на отбори от ФК „Девин”; ФК„Родопа” – Смолян и ФК „Хебър” – Пазарджик.

 

Следобяд разнообразни събития за тялото и духа създадоха радостна феерия в Термален Аквапарк „Персенк“, където се почете пищно Празникът на минералната вода.

Първо се изявиха най-малките, като на сцената излязоха дори 3-годишните, за да кажат стихче, да изпеят песничка или да покажат свой танц в Детска вечер на талантите.

След това се проведе и оспорвано състезание по плуване за момичета и момчета в различни възрастови групи.

Стартът даде, а след това връчи и наградите на победителите и техните подгласници кметът на община Девин Красимир Даскалов.

Всички малки участници в различните надпревари също получиха подаръчета и почерпка от пасти от организаторите.

Най-голямата атракция на вечерта бяха конкурсите „Мис Девин”, „Мис Персенк 2018” и лице на газирана вода „Михалково“.

Зрителите ахкаха пред красивите дългокраки претендентки, които дефилира в три тура.

Журито се оглавяваше от президентката на Модна агенция „Visages“ Евгения Калканджиева, а в състава му бяха кметът на Девин Красимир Даскалов, управителите на СПА хотел „Персенк“ и на Аквапарк „Персенк“, както и изпълнителния директор на „Михалково“ АД Димитър Дългъчев. Официален дизайнер на конкурсите за красота е Стоян Радичев, който също бе в журито.

Организаторите на празничната фиеста са СПА хотел „Персенк“, Аквапарк „Персенк“, Община Девин, Визаж модел груп. Празникът на минералната вода се провежда и с любезното съдействие на газирана вода „Михалково“, „Девин“ ЕАД, Светът на диамантите и козметична компания „Роза импекс“.

Вечерта завърши с морските и сърдечни песни на завладяващата Тони Димитрова, която много преди да запее раздаде куп автографи на свои почитатели.

 

Вашият коментар