Девинчанин осъди побойник от Разградско, пребил го в Германия

Водещи, Крими

60-годишният Симо Ш. от Девин осъди бивш колега, с който заедно работили в строителството в Германия, да му плати 3500 лева за травми от побой, който му нанесъл в квартирата му в немския град Шорндорф.

Случката станала на 16 ноември 2013 г. 39-годишният М.Х. от град Цар Калоян, Разградско отишъл на гости в квартирата на девинчанина. Двамата гастарбайтери работили в строителството и били колеги в една фирма. Като се почерпили девинчанинът започнал да негодува срещу немеца – собственик на фирмата, като твърдял, че не му е платил надници за няколко работни дни. За неплатените заработки той се бил оплакал на митническата полиция и разградчанина бил вбесен, че заради него го викали на разпит. След няколко питиета двамата се скарали за случая с полицията и разградчанинът го нападнал с юмруци. Първо го ударил с юмрук по устата и носа, а след това и с юмрук и в главата. Девинчанинът се преобърнал със стола, на който седял и паднал на земята, като целият бил в кръв, но въпреки това побойникът продължил да го рита с крака в корема и краката. Вследствие родопчанина изпаднал и в безсъзнание.

Съдът в Шорндорф издал за побоя наказателно постановление на разградчанина за 800 евро.

Районният съд в Девин призна окончателно за виновен за побоя бившия му колега и присъди той да плати на Симо Ш. обезщетение от 3500 лева за причинените му телесни увреждания, лихва от 1066 лв. и 500 лева разноски.

Вашият коментар