Областният управител Недялко Славов с приемна в Девин

Водещи, Политика

Областният управител Недялко Славов ще проведе изнесена приемна в община Девин от 10:30 часа в четвъртък, 11 април 2019 г., съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Смолян.

На 11 април 2019 г. (четвъртък) от 10:30 до 12:00 откритата изнесена приемна на Областна администрация Смолян щe бъде в заседателната зала на Общински съвет – Девин. В приемната ще участват областният управител Недялко Славов, неговите заместници и експерти от администрацията.

От областната управа приканват жителите на общината, които желаят да поставят своите въпроси и проблеми, да се запишат на телефон: 0301/6-01-89 (Областна администрация Смолян).

Същият ден Славов ще направи инспекция на пътя Девин-Михалково-Кричим, който започва да се ремонтира.

Припомняме, че близо 50 милиона лева ще се вложат в реконструкцията на над 36 км от пътя Кричим – Михалково – Смолян. Третокласният път е основна пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и курорта „Пампорово“.

АПИ обяви изпълнителите на обществената поръчка през септември м.г., но същинският ремонт започва тази пролет. На обекта работят „ИСА 2000“ ЕООД.

Преасфалтирането, което включва и разширение на платното до изискваните 7.5 метра /сега на места е под 6 метра/, както и обезопасяването на скалите започва със затоплянето на времето.

Припомняме, че проектът за ремонт на трасето е разделен на два лота и се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ , а инвестицията е за над 49,5 млн. лв.

Първият лот започва от кръстовището за стената на яз. „Цанков камък“ при Михалково и преминава покрай язовир „Въча“. Той е с дължина 21 км и в него е предвидена подмяна на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ще се ремонтира мостът над река Чурековска в село Михалково. Проектът включва и изграждане на 10 подпорни стени с различна височина от 2 до 6 метра. В някои участъци от пътя ще бъдат монтирани високоякостни мрежи за предотвратяване свличането на камъни и земни маси.

Вторият лот е участъкът от изхода на Кричим до яз. „Въча. Там предстои полагане на нова асфалтова настилка, подобряване на отводняването на пътя, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В този участък ще бъдат ремонтирани 4 големи мостови съоръжения и тунела „Кричим”, с дължина 130 м. Тунелът  „Кричим“ строен през 1963 г. и  досега не е ремонтиран.

Срокът за изпълнение и на двата лота е 15 месеца.

 

Вашият коментар