Хамид Имамски от Триград представя първия си албум с автентични родопски песни в Смолян

Аплодисменти, Водещи

Хамид Имамски от Триград ще представи на 16 април, вторник, от 18 часа първият си албум с автентични родопски песни „Чеирен се е запалил“ в зала „Петър Стайков“ на Клуба на дейците на културата в Смолян.

Лесовъдът от девинското село Триград дава нов живот на стари, автентични родопски песни. „Чеирен са е запалил“ съдържа 10 песни, всяка една от тях с истинска човешка история. Аранжимента е на Димитър Милев, а съпровода на гайда е на Атанас Младенов.

Песните в албума са от Девинско.

„Те са наследство от прабаба ми. От нея имам записани близо 500 песни. Тя си отиде на 110 години. Била е „герой“ на доста снимани филми по нашия край. Заглавната песен на албума „Чеирен са е запалил“ е от историята на село Триград“, казва Имамски.

В песента се разказва за времето, в което селото е било покосено от чумата. Героят от песента е тръгнал да бяга от болестта и се е заселил в местността „Чеирски езера“, но болестта и там го застигнала и той запалил всички кашли и отново побягнал…

Имамски кани всички, чието сърце се пълни от родопските песни, да дойде на творческата вечер в Смолян, за да се наслади на нечувани автентични родопски музикални послания.

Вашият коментар