Стотици танцьори събира на надиграване на 22 юни Девин денс фест

Култура

Да събере любители на българските народни танци в едно райско кътче от величествената Родопа планина, като даде възможност на участниците освен да представят великолепието на фолклора ни, но и да се запознаят с красотата на Девин и региона, както и да се насладят на традиционното родопско гостоприемство. Това е целта на вече традиционния Девин денс фест, който ще се проведе на 22 юни т.г. за шести пореден път, съобщават организаторите.

Фестивалът няма конкурсен характер. Той се провежда в 2 кръга:
I. Представяне на две български хора, последователно, като е препоръчително едното да е от региона на групата, а двете да са с обща продължителност до 10 минути

II. Групите играят заедно, но всяка в своя кръг, популярни хора от различни региони:
Сворнато хоро
Ситно селско хоро
Дайчово хоро
Малешевско хоро
Право тракийско хоро

Участниците в надиграването ще получат плакети, грамоти, подаръци от организаторите – Община Девин, „Девин Денс Клуб” и спонсорите на фестивала.

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

21 юни – Хоротека от 20:00 до 24:00 часа / за тези клубове,които решат да пристигнат в петък /.

22 юни –
10.00 ч. – Среща на организаторите с ръководителите и представители на групите за добре дошли в „ Орфей хотел ”.

Дефилe на групите и откриване на фестивала.
Сборен пункт за всички участници е 11.00 ч. в парк „ Острова ”, откъдето всички заедно ще се отправят към площад „Игор Юруков“ , пред Дома на културата, за откриване на фестивала.

17.30 ч. в зала„ Европа ” на Спа хотел „Орфей ” ще се проведе урок, на който участниците в събитието ще разучат две хора със специалните ни гости – доцент Георги Гаров и професор Николай Цветков.


Организаторите си запазват правото, при необходимост, да правят корекции в програмата.

Вашият коментар