Гьоврен събра с концерт и базар 2000 лева за 15 души с увреждания СНИМКИ

Водещи, Общество

С благотворителен концерт и базар снощи в девинското село Гьоврен събраха 2000 лв. дарения, които се разпределиха на 15 хора с увреждания от с.Гьоврен, гр.Девин, с.Грохотно, гр.Смолян и гр.Търговище.

Концертът се проведе в салона на на НЧ „Светлина-1948“ в с.Гьоврен под надслов „Да бъдем толерантни и добри“.

Инициативата се прави за шеста поредна година по случай международния ден за хора в неравностойно положение.

На сцената се изявиха над 70 изпълнители, сред които децата от ДГ „Радост“ в с.Гьоврен, от ОУ“П.Кр.Яворов“, певицата Надя Пашова и гайдаря Емил Чолаков, групата към съюза на слепите – гр.Смолян, мъжката фолклорна група от читалище с.Гьоврен, танцовата група към читалище в с.Гьоврен.

За базара доброволки от селото подготвиха много домашни сладки, детски дрехи, чаши, картички. На базара се продаваха и дарени торти и сладки от сладкарници „Каприз“ – гр.Девин и сладкарница „Севда“ – гр.Девин. Събраните от базара и концерта средства са 1707 лева, които петчленна комисия разпредели на 15 души с увреждания. Към сумата са прибавени и 300 лв. дарени от депутата д-р Даниела Дариткова, отчетоха организаторите. Те благодариха на всички дарители.

„Специално благодарим на фирмите „Меркез“,“Мусан“ и минерална вода – Девин, които са съпричастни към нашата добра кауза и ни помагат вече няколко години поред“, казаха инициаторите Рамадан Шанов и Исмаил Терзиев.

Вашият коментар